Geheim van de chef

Healthy gado gado bowl

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Smaakvol NH

Voor 6 personen

Ingrediënten gado gado:

  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 6 eieren (gekookt)
  • 250 gram tahoe
  • 1 pak Surinaamse rijst (250 gram)
  • satésaus
  • 20 gram gebakken uitjes
  • 20 gram pinda’s
  • 1 pak kroepoek naturel
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 pannen
  • koekenpan
  • vergiet

Ingrediënten satésaus:

  • 600 gram zoute pinda’s
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 10 ml zoete ketjap
  • 2 eetlepels sambal brandal
  • 3 djeroek poeroet blaadjes
  • limoen (sap)
  • water

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met een mix van komkommer, taugé, sperziebonen, tahoe, ei, pindasaus, kroepoek en rijst. Deze versie is een gezonde gado gado bowl.

Let op: Gado gado is een lauwwarm gerecht!

  1.  Leg de taugé in ijskoud water.
  2. Zet een pan met water op en breng het aan de kook.
  3. Als het water kookt voeg de rijst toe en volg de gebruiksaanwijzingen volgens het pak.
  4. Kook de sperziebonen beetgaar.
  5. Kook de eieren hard en pel ze daarna.
  6. Was de komkommer goed. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna nog een keer doormidden en verwijder de zaadjes.
  7. Snijd de komkommer met schil en al in kleine blokjes.
  8. Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter en bak de tahoe in 5 eetlepels zonnebloemolie lichtbruin.
  9. Laat de taugé uitlekken in een vergiet.
  10. Doe de komkommer en sperziebonen in een grote serveerschaal, daaroverheen de uitgelekte taugé en de gebakken tahoe.
  11. Giet de satésaus erover en leg daar boven op plakjes ei.
  12. Garneer het met de gebakken uitjes, kroepoek en de pinda’s.

Satésaus bereiden:

  1. Doe de pinda’s en de djeroek poeroet blaadjes in de keukenmachine en maal alles zeer fijn (lijkt net op pindakaas).
  2. Fruit de knoflook in een pan met wat zonnebloemolie tot de knoflook glazig is.
  3. Voeg dan de gehakte pinda’s met de kokosmelk, de sambal brandal en zoete ketjap toe en breng het aan de kook.
  4. Zet daarna direct het vuur op z’n zachtst en blijf goed roeren tot het wat indikt.
  5. Is de saté te dik, voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je de gewenste dikte hebt.
  6. Voeg tenslotte het sap van de limoen erbij voor de frisse smaak.

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©