Geheim van de chef

Healthy gado gado bowl

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Smaakvol NH

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met een mix van komkommer, taugé, sperziebonen, tahoe, ei, pindasaus, kroepoek en rijst. Deze versie is een gezonde gado gado bowl.

Gezonde gado gado bowl

Gado gado is een lauwwarm gerecht
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Trefwoord gezond
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • 3 Pannen
  • koekenpan
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr taugé
  • 1 komkommer
  • 6 gekookte eieren
  • 250 gr tahoe
  • 1 pak Surinaamse rijst
  • 250 ml satésaus
  • 20 gr gebakken uitjes
  • 20 gr pinda's
  • 1 pak kroepoek naturel
  • 5 el zonnebloemolie

Ingrediënten satésaus

  • 600 gr zoute pinda's
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 10 ml zoete ketjap
  • 2 el sambal brandal
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • Sap 1 limoen
  • 10 ml water

Instructies

  • Leg de taugé in ijskoud water
  • Zet een pan met water op en breng het aan de kook
  • Als het water kookt voeg de rijst toe en volg de gebruiksaanwijzingen volgens het pak
  • Kook de sperziebonen beetgaar
  • Kook de eieren hard en pel ze daarna
  • Was de komkommer goed. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna nog een keer doormidden en verwijder de zaadjes
  • Snijd de komkommer met schil en al in kleine blokjes
  • Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter en bak de tahoe in 5 eetlepels zonnebloemolie lichtbruin
  • Laat de taugé uitlekken in een vergiet
  • Doe de komkommer en sperziebonen in een grote serveerschaal, daaroverheen de uitgelekte taugé en de gebakken tahoe
  • Giet de satésaus erover en leg daar boven op plakjes ei
  • Garneer het met de gebakken uitjes, kroepoek en de pinda’s

Satésaus bereiden

  • Doe de pinda’s en de djeroek poeroet blaadjes in de keukenmachine en maal alles zeer fijn (lijkt net op pindakaas)
  • Fruit de knoflook in een pan met wat zonnebloemolie tot de knoflook glazig is
  • Voeg dan de gehakte pinda’s met de kokosmelk, de sambal brandal en zoete ketjap toe en breng het aan de kook
  • Zet daarna direct het vuur op z’n zachtst en blijf goed roeren tot het wat indikt
  • Is de saté te dik, voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je de gewenste dikte hebt
  • Voeg tenslotte het sap van de limoen erbij voor de frisse smaak

Notities

Met z'n alle heerlijk genieten van een gado gado bowl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©