Geheim van de chefGroente galette met deeg van Tante Fanny
Recept: Francijna.nl Fotografie: Aangeleverd

Ik gebruik het kant en klare deeg van @tanteFanny #hetgemakdientdemens
Groente galette
Een groente galette is een rustieke hartige taart die je bakt in de oven
Trefwoord groenten, ovengerecht Voorbereidingstijd 20 minuten Bereidingstijd 25 minuten - 1 pizzabodem (rond) van tante Fanny
- 1 rode ui, in hele dunne ½ ringen gesneden
- 1 rode puntpaprika, in hele dunne halve ringen
- ½ gele bolcourgette, in hele dunne plakjes gesneden
- ½ aubergine, in hele dunne plakjes gesneden
- 1 tomaat, in dunne plakken
- 2 grote champignons, in dunne plakjes
- 1 klein blikje tomatenblokjes op sap Mutty (AH)
- Stukje Parmezaan
- snuf Zwarte peper uit de molen
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Klein bolletje mozzarella, in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 200°C
Rol de pizzabodem met het bakpapier uit in een gietijzeren koekenpan of bakblik. Het deeg moet wel een stukje over de rand heen hangen
Verdeel ± 3 el tomatenblokjes over de bodem van de pizza. Rasp daar wat Parmezaanse kaas over
Verdeel er dan laag voor laag de ui, paprika, courgette, aubergine en tomaat over
Rasp er weer wat Parmezaanse kaas over en draai er zwarte peper uit de molen naar smaak over
Strooi er wat Italiaanse kruiden over en bouw dan de laag groenten nog een keer opnieuw op
Eindig met de geraspte Parmezaanse kaas, plakjes mozzarella, zwarte peper uit de molen en de gedroogde Italiaanse kruiden
Vouw het overhangende deeg weer naar binnen zodat het over de groenten heen ligt. Zet de galette ± 25 minuten in de voorverwarmde oven