Geheim van de chef

Indische saté gehaktschotel

Recept: Mamaloukookt Fotografie: Aangeleverd

 

Indische saté gehaktschotel

Indische saté gehaktschotel voor 6 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Trefwoord gehakt, vlees
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • koekenpan
  • Mes
  • snijplank
  • rijstpan

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt naar keuze
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 500 gr sperziebonen
  • 2 blikjes maïs
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 6 el pindakaas
  • 6 el sambal oelek
  • snuf peper en zout
  • 100 gr basmatirijst p.p.

Instructies

  • Doe een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan, bak hierin de ui en de knoflook, zorg dat het niet bruin wordt.
  • Bak nu het gehakt erbij rul en bruin, voeg de kruiden, de paprika en de boontjes toe. Bak dit een minuut of 5 mee.
  • Roer nu de pindakaas de ketjap en de sambal toe samen met 200 ml water, breng al roerend aan de kook.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Schep de rijst op een bord en serveer de saté gehakt er boven op.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©