Geheim van de chef

Kapsalon door Ema Najetovic

Recept: Ema Najetovic Fotografie: Franka Fotografeert

Wat heb je nodig voor de kapsalon (4 pers)

  • 300 gram Döner, shoarma of vegetarische kipstukjes
  • 400 gram patat
  • een zakje geraspte kaas
  • ijsbergsla
  • drie tomaten
  • een halve komkommer
  • een halve ui
  • wat peterselie
  • knoflooksaus
  • sambal

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner. Ema Najetovic uit Alkmaar heeft ons een kijkje in haar keuken gegeven en vertelde dat het gerecht ‘kapsalon’ regelmatig op vrijdag bij haar op het menu staat.
Zij topt haar kapsalon variant af met geraspte kaas, even onder de grill, zodat de kaas smelt, met bovenop een salade van tomaat, komkommer, ui en peterselie.

Bereidingswijze van de kapsalon

1. Snijd de tomaten, komkommer, ui en peterselie tot een salade en meng alles goed in een kom.

2. Bak de döner in de koekenpan en frituur de patat in de frituur.

3. Schep de döner in twee ovenvaste schalen en daarover de friet.

4. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.

5. Zet de schalen in de oven tot de kaas gesmolten is.

6. Top af met de salade. Klaar!

Je kunt ook vier kleinere schalen gebruiken, maar samen uit een schaal eten is leuker!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©