Kip shoarma als makkelijke maaltijd

Kip shoarma met yoghurtsaus en koriander, een makkelijk recept voor als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Serveer in het broodje plakjes komkommer met verkruimelde feta. Houd je van pittig eten, voeg bij de yoghurtsaus nog Marokkaanse/Turkse Harissa Saus toe, verkrijgbaar bij de Toko.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets in kleine blokjes/reepjes
  2. Meng de kip, ui en knoflook met de kruiden, voeg 4 eetlepels zonnebloemolie door en meng alles door elkaar en laat het minstens een half uurtje intrekken (hoe langer hoe beter)
  3. Bak het kip mengsel goed gaar op een middelhoog vuur in een wok of in een hapjespan (je hoeft er geen olie meer bij te voegen). Als de kip gaar is voeg je de paprika toe tot deze zacht is. Als laatste de koriander erdoor heen roeren en het vuur direct uit zetten
  4. Toast de pitabroodjes tot ze goudbruin zijn. Snijd ze in zodat je de shoarma er tussen kan
Yoghurtsaus
  1. Doe in een schaal de helft van een pak Griekse yoghurt, pers een halve limoen erboven uit en voeg 1 theelepel paprikapoeder en zwarte peper naar smaak bij
  2. Voeg als laatste de verse fijngesneden koriander en knoflook erdoorheen en voorzichtig alles omroeren

Laat een reactie achter