Geheim van de chef

Kip shoarma met yoghurtsaus en koriander

Recept: Michele van den Brink Fotografie: Aangeleverd

Kip shoarma met yoghurtsaus en koriander, een makkelijk recept voor als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Kip shoarma

Kip shoarma als makkelijke maaltijd
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord kip
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • koekenpan
  • Mes
  • snijplank
  • kommetje
  • schaaltje
  • theelepel
  • broodrooster

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 8 grote pitabroodjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine witte ui gesnipperd
  • 2 tl Ras el Hanout (te verkrijgen bij de Toko)
  • snuf Pul Biber (chilivlokken), naar smaak (te verkrijgen bij de Toko)
  • 2 tl shoarma kruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje koriander
  • 4 el zonnebloemolie

Yoghurtsaus

  • ½ pak Griekse yoghurt
  • ½ limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf zwarte peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje verse koriander

Instructies

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes/reepjes.
  • Meng de kip, ui en knoflook met de kruiden, voeg 4 eetlepels zonnebloemolie door en meng alles door elkaar en laat het minstens een half uurtje intrekken (hoe langer hoe beter).
  • Bak het kip mengsel goed gaar op een middelhoog vuur in een wok of in een hapjespan (je hoeft er geen olie meer bij te voegen). Als de kip gaar is voeg je de paprika toe tot deze zacht is. Als laatste de koriander erdoor heen roeren en het vuur direct uit zetten.
  • Toast de pitabroodjes tot ze goudbruin zijn. Snijd ze in zodat je de shoarma er tussen kan.

Yoghurtsaus

  • Doe in een schaal de helft van een pak Griekse yoghurt, pers een halve limoen erboven uit en voeg 1 theelepel paprikapoeder en zwarte peper naar smaak bij.
  • Voeg als laatste de verse fijngesneden koriander en knoflook erdoorheen en voorzichtig alles omroeren.

Notities

1 serveertip: bij het serveren is het heerlijk om onder in het broodje te beginnen met plakjes komkommer met verkruimelde feta
2 serveertip: houd je van scherp eten, voeg na de yoghurtsaus nog Marokkaanse/Turkse Harissa Saus toe (verkrijgbaar bij de Toko)

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©