Geheim van de chef

Kip uit de oven met paprika en tomaat, op een bedje van veldsla

Recept: Mamaloukookt Fotografie: Aangeleverd

Kip uit de oven met paprika en tomaat, op een bedje van veldsla.

Zo makkelijk dit gerecht! Zodra je alles in de braadslede hebt gedaan en in de oven hebt gezet, mag je een uurtje wat anders doen. Deze komt alweer uit het boek van Jamie Oliver “Bespaar met Jamie” de hoeveelheden heb ik aangepast.

Er worden 2 kippendijen per persoon en 1 tomaat per persoon gebruikt. De hoeveelheid paprika’s mag jezelf aanpassen. Ik gebruik er veel!

Kip uit de oven met paprika en tomaat, op een bedje van veldsla

Een makkelijk gerecht uit de oven.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord kip
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • braadslede
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten in kwarten
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 3 gele paprika's in grove stukken
  • 3 rode paprika's in grove stukken
  • 8 kippendijen
  • 6 teentjes knoflook
  • paar takjes tijm, de blaadjes afgerist
  • 2 tl gerookt zoet paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° C, terwijl je de groente snijdt.
  • Doe alles met de kruiden, wat olie en de balsamicoazijn in een ruime braadslede.
  • Hussel alles lekker door elkaar en zorg dat de kippendijen niet bedekt zijn met groente.
  • Zet een uurtje in de oven en serveer op een bedje van veldsla.

Notities

Met liefde❤️

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©