Geheim van de chef

Kipkluifjes met honing en lavendel

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Natalie Vojsner

Dit recept van kipkluifjes met honing en lavendel zijn verslavend. De honing en lavendel geuren heerlijk en je blijft deze kipkluifjes eten tot ze op zijn.

Je bent gewaarschuwd 😉

Kipkluifjes met honing en lavendel

Gang Bijgerecht, borrelplank, tussengerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord gevogelte, kip
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • braadslee
  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen met bot
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 citroenen (sap)
  • 1 citroenschil (fijn geraspt)
  • 1 cm gember (geschild en fijngeraspt)
  • 2 tl gedroogde lavendelbloemen
  • 6 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 4 el krulpeterselie (fijngehakt voor garnering)

Instructies

  • Doe de kippendijen in een braadslee en voeg alle ingrediënten erbij
  • Masseer alles goed in de kippendijen en laat het afgedekt met aluminiumfolie minstens 3 uur in de koelkast staan
  • Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 200 graden
  • Als de oven voorverwarmd is zet het bakblik met aluminiumfolie erin en laat de kippendijen voor 30 minuten eerst gaar worden, roer af en toe alles om
  • Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf en laat de kippendijen 10 minuten goudbruin worden, schep ze daarna om en laat de anderen kant ook in 10 minuten goudbruin worden
  • Strooi voor het serveren 4 eetlepels fijn gehakte krulpeterselie over de kippendijen

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©