Geheim van de chef

Krokante garnalen

Recept: Simone Lavrijsen Fotografie: Aangeleverd

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Kroätie en is er één voor de echte visliefhebber. Je maakt het in zo’n 25 minuten.

Krokante garnalen

Gang Borrelhapje, Tussendoortje, tussengerecht
Keuken Kroatisch
Trefwoord Garnalen, Schaaldieren, vis
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • snijplank
  • Snijmes
  • kookpan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gr verse grote garnalen en anders diepvries gepeld en ontdooid
  • 5 romatomaten
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 50 ml olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 15 gr platte peterselie

Instructies

  • Kook water in een pannetje
  • Snijd de tomaten kruislings licht in en leg ze kort in het kokende water. Na ongeveer een minuut haal je de pan van het vuur en overgiet je de tomaten met koud water. Dit zorgt ervoor dat je het velletje goed kunt loshalen. Snijd de tomaten vervolgens door, schep het vruchtvlees eruit en snijd de tomaten in blokjes
  • Hak de peterselie fijn en verkruimel het brood, dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine
  • Bak in de olijfolie het broodkruim knapperig. Pers boven de pan de tenen knoflook uit
  • Verdeel de broodkruimel-mix in twee delen. Aan het deel dat in de pan blijft voeg je de garnalen toe, de tomaten en verhoog het vuur. Blus af met wijn en zorg dat de saus dik inkookt
  • Als de garnalen roze gekleurd zijn, dan zijn ze gaar. Schep over in een mooi schaaltje
  • Garneer met de rest van het broodkruim en de peterselie

Notities

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes!
Geniet ervan!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©