Geheim van de chefLicht pittige salade met biet en appel
Recept: Michele's Keuken Fotografie: Aangeleverd

Licht pittige salade
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht Keuken Nederlands, Oosters Bereidingstijd 20 minuten - 4 rode bieten (voorgekookt)
- 1 groene appel (Granny Smith)
- 1 krop ijsbergsla
- 1 bosje koriander
- 1 handvol rozijnen
- 1 handvol walnoten
- 1 handvol zonnebloempitten
- 8 el feta blokjes (in olie met specerijen)
- handje bietenkiemen
- 1 tl isot peper
- 4 el zoete chilisaus (uit kookboek De Blije Keuken)
- 1 tl gembersiroop
Snijd de ijsbergsla in smalle repen en verdeel deze over 4 borden
Snijd de appel in 4-en, haal het klokhuis eruit en snijd deze in dunne repen
Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze over de ijsbergsla en daarbovenop de dunne repen van de appel, verdeeld over de 4 borden
Maak van de zoete chilisaus en gembersiroop een sausje en verdeel dit over de 4 borden
Strooi over elk bord de rozijnen, verkruimelde walnoten, zonnebloempitten en verkruimelde feta blokjes
Maak het af met wat korianderblaadjes, isot peper en als laatste de bietenkiemen
Serveertip: heerlijk met donkerbruin stokbrood met eigengemaakte kruidenboter