Geheim van de chef

Licht pittige salade met biet en appel

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Aangeleverd

 

Licht pittige salade

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Oosters
Trefwoord pittig, Salade
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Mes
  • snijplank
  • bord
  • kommetje

Ingredi├źnten

  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bosje koriander
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 handvol walnoten
  • 1 handvol zonnebloempitten
  • 8 el feta blokjes (in olie met specerijen)
  • handje bietenkiemen
  • 1 tl isot peper
  • 4 el zoete chilisaus (uit kookboek De Blije Keuken)
  • 1 tl gembersiroop

Instructies

  • Snijd de ijsbergsla in smalle repen en verdeel deze over 4 borden
  • Snijd de appel in 4-en, haal het klokhuis eruit en snijd deze in dunne repen
  • Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze over de ijsbergsla en daarbovenop de dunne repen van de appel, verdeeld over de 4 borden
  • Maak van de zoete chilisaus en gembersiroop een sausje en verdeel dit over de 4 borden
  • Strooi over elk bord de rozijnen, verkruimelde walnoten, zonnebloempitten en verkruimelde feta blokjes
  • Maak het af met wat korianderblaadjes, isot peper en als laatste de bietenkiemen

Notities

Serveertip: heerlijk met donkerbruin stokbrood met eigengemaakte kruidenboter

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę