Geheim van de chef

Omelet met geroerbakte groenten

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Voor dit omelet recept heb je een paar ingrediënten nodig. Ik gebruik spinazie, maar je kunt er ook taugé aan toevoegen of andere groenten die je in de koelkast hebt. Ik kook eigenlijk altijd met wat ik in de koelkast over heb, een halve paprika bijvoorbeeld. Met deze Aziatisch stijl omelet met groenten kun je alle kanten op.

Eet smakelijk!

Omelet met geroerbakte groenten

Deze omelet met geroerbakte groenten heeft een Aziatische twist.
Gang Hoofdgerecht, lunch, tussengerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord gezond, pittig
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 1 persoon

Equipment

  • koekenpan
  • spatel
  • kom

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 lente-ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 handje spinazie
  • 1/2 rode peper
  • 1 el oestersaus
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

  • Kluts de drie eieren
  • Snijd de rode paprika in blokjes, de lente-uit in dunne ringen en de rode peper fijn
  • Bak de spinazie op middelhoog vuur met wat zout en peper
  • Voeg de rode paprika en de lente-uit toe
  • Kook zachtjes en voeg nu twee eetlepels oestersaus toe en schep goed door
  • Haal de gebakken groenten uit de pan
  • Voeg nu in een hete pan met olie, de drie geklutste eieren toe
  • Begin de bovenkant van de omelet te stollen dan voeg je de gebakken groenten toe aan een kant van de omelet
  • Vouw de omelet dicht totdat alles warm en gaar is ± 5 op middelhoog vuur
  • Schep de omelet op een bord en sprenkel met resterende rode peper, peper en zout

Notities

Dit recept van omelet met geroerbakte groenten is prima voor de lunch, of als je een grote eter bent, als tussengerecht.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©