Geheim van de chef

Pain du Midi (rond brood)

Recept: Sasja Spek Fotografie: Erna Faust

 

Pain du Midi (rond brood)

Gevuld rond brood, lekker voor bij een salade.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Trefwoord brood
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • grote kom
  • rasp
  • schone theedoek
  • vork

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 100 gr geraspte (jong belegen) kaas
  • 1 ei
  • 75 gr ontbijtspek
  • 3 el melk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl gedroogde tijm of 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui en snijd de ontbijtspek in reepjes
  • Fruit de ui en de ontbijtspek zachtjes in de olie tot de ui glazig is, neem uit de pan en laat afkoelen
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom
  • Rasp de courgette en druk het te veel aan vocht eruit (in een schone doek)
  • Voeg de courgette en de geraspte kaas toe aan het zelfrijzend bakmeel
  • Klop het ei met de melk en peper en zout naar smaak
  • Schenk het ei bij het zelfrijzend bakmeel in de kom en kneed tot een samenhangend geheel
  • Maak er een mooie platte bol van en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Laat het brood in ongeveer 40 minuten gaar en bruin worden

Notities

Heerlijk samen met een wijntje bij een zonnetje op het balkon of in de tuin!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę