Geheim van de chef

Panzerotti gallesi (pannenkoeken met zalm, prei en ricotta)

Recept: Mamaloukookt Fotografie: Aangeleverd

 

Panzerotti gallesi

Je moet even kijken hoe je uitkomt met het beslag, deze hoeveelheid is gebaseerd op een redelijk grote pan. Bak ze gewoon allemaal en wat je over hebt, kun je gewoon zo op eten. Heb je een kleinere pan dan heb je misschien drie pannenkoeken p.p nodig.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord beachamel, ricotta, Zalm
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Passende ovenschaal
  • Goede pannenkoekenpan
  • Pan om de bechamel te koken
  • Pan om de vulling te koken
  • soeplepel

Ingrediënten

  • 100 gr boter 30 voor de vulling en 50 voor de bechamel, rest voor invetten en bakken van de pannenkoeken
  • 1 el basterdsuiker, bruin
  • 1 prei schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 bakje ricotta van 250 gram
  • 100 gr gerookte zalm, fijngehakt
  • Snuf Versgemalen zout en peper
  • 50 gr bloem en 500 ml melk voor de bechamel

Voor de pannenkoeken

  • 240 gr gewone bloem
  • 480 ml melk
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Instructies

  • Smelt de boter en de suiker in de pan en bak hier de prei een minuut of 4 in tot de prei zacht is en gekarameliseerd.
  • Laat de pan van het vuur een minuut of 5 afkoelen. Roer daarna de ricotta en de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Pannenkoeken

  • Maak het beslag eenvoudig door alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen te voegen en goed te mixen. Het moet en dun beslag worden dus eventueel wat meer melk toevoegen.
  • Smelt een klontje boter in de pan en voeg een soeplepel beslag toe en draai de pan rond, zodat het beslag zich over de hele pan verspreid.
  • Vet een ovenschaal in, verwarm de oven voor op 180 graden.

Bechamel saus

  • Smelt de boter op een zacht vuur en voeg de bloem toe, roer dit goed door en voeg dan al roeren met een garde scheut voor scheut de melk toe.
  • Roer echt  heel goed anders krijg je klontjes. Laat de saus even rustig door koeken en beng op smaak met flink zout en peper.

Opmaak

  • Besmeer nu de pannenkoeken helemaal met een schep vulling, leg ze in de schaal en giet daarna de witte saus erover.
  • Smeer een beetje uit en zet nu 20 minuten in de oven.

Notities

Lekker met een groene salade, maar kan ook zonder hoor!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©