Geheim van de chef

Pastasalade met gerookte kip, ricotta en pesto

Recept: Es' Factory Fotografie: Franka Fotografeert

Wat heb je nodig voor de pastasalade (2 pers)

  • 400 gr fusili
  • 200 gr ricotta
  • parmezaan
  • tomaatjes
  • gerookte kip
  • rucola

Voor de pesto:

  • 1 teen knoflook
  • 300 gr spinazie
  • 1 bos basilicum
  • 3 el walnoten
  • citroensap
  • 50 gr pecorino
  • 150 ml olijfolie

Het geheim van de chef is een pastasalade met gerookte kip, ricotta en pesto.

Esmée Scholten ook wel bekend van het foodblog Es’ Factory legt je stap voor stap uit hoe jij deze pastasalade in een handomdraai op tafel zet. Esmée is moeder, kookgek en verwoed verzamelaar van kookboeken.

Bereidingswijze van de pastasalade:

1. Weeg de fusili af.
2. Vul een kookpan met een laag water en kook de fusili.
3. Maak ondertussen de pesto. Doe de spinazie in de keukenmachine en mix dit alvast fijn.

4. Voeg de olijfolie, basilicum, walnoten, knoflook, pecorino, citroensap en de olijfolie toe. Mix al deze ingrediënten goed fijn.
5. Snijd de gerookte kip in plakjes. Doe de plakjes in een kom.
6. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de stukjes tomaat toe aan de kip.

7. Laat de gekookte fusili even uitlekken
8. En doe dat ook met de ricotta.
9. Doe de ricotta in een andere kom en giet daar ook de pesto bij.

10. Meng de ricotta en pesto goed met de fusili.
11. Schep de fusili op een bord, voeg de gerookte kip en stukjes tomaat toe.

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©