Geheim van de chef

Pesto van zevenblad

Recept: Naomi Nieuwnhuis Fotografie: Bas Alderlieste

Deze ingrediënten heb je nodig voor de pesto:

  • 5 handen vol zevenbladblaadjes ook kleefkruid, hondsdraf dovenetel blaadjes kunnen erbij
  • 1 teen Beemster knoflook
  • 4 blokjes oude XO Beemsterkaas
  • 1 hand gepelde walnoten
  • een borrelglas mooie olijfolie of distelolie
  • snufje Waddenzout en peper

Pesto van zevenblad. De een vindt het kruid zevenblad een aanwinst in de tuin de ander is jaren bezig om het de tuin uit te krijgen, wat vaker niet lukt dan wel.

Naomi Nieuwenhuis, eigenaresse van Country Home Cooking, heeft ook jarenlang geprobeerd haar tuin onkruidvrij te krijgen zoals je kunt lezen in haar blog over zevenblad.

Tegenwoordig maakt Naomi pesto van dit kruid en deelt ze haar recept met jou op Smaakvol Noord-Holland.

Bereidingswijze:
1. Hak alle ingrediënten fijn. Dit kan in een keukenmachine met messen, maar natuurlijk ook in een vijzel.

2. Met veel liefde en geduld vijzel je er een prachtige groene massa van.

3. Bewaar de pesto in een jampotje met een laagje olijfolie in de koelkast of vries hem in.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©