Geheim van de chef

Romige kokos pompoensoep met koriander

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Pompoensoep is een soep gemaakt met het vruchtvlees van pompoen. Je kunt naar wens natuurlijk ook andere groenten zoals paprika, zoete aardappel, wortel en ui aan deze soep toevoegen.

Aan deze variant van mijn pompoensoep voeg ik alleen pompoen en ui toe. Maar voel je vrij om andere groente toe te voegen.

Ik hou van Aziatische keuken, sterke smaken en geuren en breng deze soep op smaak met kokos, gember, rode peper en koriander.

Romige kokos pompoensoep met koriander

Een heerlijk zachte romige smaak bereik je door de kokosmelk toe te voegen en stevig te blenderen.
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Aziatisch, Nederlands
Trefwoord Romig, zacht,
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 handje verse koriander
  • 1 witte ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 450 ml warm water

Instructies

  • Zet 450 ml water aan de kook
  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de pompoen nu in gelijke dikte
  • Leg de pompoen op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat
  • Besprenkel de pompoen met olijfolie en wat zout
  • Zet de bakplaat met de pompoen in de voorverwarmde oven voor 25 minuten
  • Snijd de ui, gember en knoflook fijn
  • Zet een pan op middelhoog vuur met een beetje olie en voeg de ui hier aan toe
  • Voeg na dat de ui glazig is geworden de knoflook toe en zet het vuur wat lager
  • Roer goed door, zodat het niet aanbrandt
  • Voeg de gember toe en roer goed door
  • Haal de pompoen uit de oven en voeg deze aan de pan met ui toe
  • Roer de pompoen, ui, gember en knoflook goed door elkaar
  • Laat 5 minuten zachtjes bakken en roer steeds door, zodat het niet aanbakt
  • Voeg de 250 ml kokosmelk toe
  • Voeg de fijngesneden rode peper toe
  • Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken
  • Voeg nu de 450 ml warm water toe in de pan en schep door
  • Verkruimel de kippenbouillon blokjes en voeg aan de soep toe
  • Laat alles 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes inkoken
  • Na 10 minuten zet je het vuur uit en blender je de soep met een staafmixer totdat de soep dik en romig wordt
  • Snijd de koriander fijn
  • Schep de soep in soepborden op en voeg de koriander toe

Notities

Een heerlijke romige pompoensoep voor het hele jaar door.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©