Geheim van de chef

Gevuld zwaantje met slagroom

Recept: Restaurant Leuk! Fotografie: Franka Fotografeert

Ingrediënten

  • 2dl water
  • 80 gram margarine
  • 80 gram gezeefde bloem
  • 3-4 eieren
  • snufje zout
Materialen
  • mes
  • zeef
  • schaal
  • maatbeker
  • spuitzak

High tea recept: gevuld zwaantje met slagroom

Een high tea bestaat uit verschillende zoete en hartige hapjes en een pot thee. Het met slagroom gevulde zwaantje, kun je nu zelf maken.

 

Begin als volgt:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe het water, de margarine en zout in de pan en breng al roerende aan de kook.
3. Zeef de bloem en voeg deze al roerend toe.
4. Blijf stevig roeren tot er een stijve, gladde massa is ontstaan.

5.  Zet het mengsel nog 3 minuten op laag vuur om de bloem te garen. Haal dan de pan van het vuur en laat het mengsel  iets afkoelen.
6. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en roer deze door het mengsel heen.
7. Verdeel het beslag over twee spuitzakken. Met het ene deel spuit je de soesjes op en met het andere deel spuit je de zwanenhalzen.
8. De soesjes bak je af in ongeveer 25 minuten. Daarna bak je de zwanenhalzen af in 12 minuten.

9.  Knip de bovenkant van de soesjes eraf. Deze bovenkant knip je doormidden. Dit worden de vleugels.
10. Je vult het soesje met slagroom. Zet de vleugeltjes en het halsje op de slagroom.

Geniet van je heerlijke, eigengemaakte zoete hapje!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©