Deze bietensoep heeft een verrassende smaak. Dit komt door de combinatie van het poffen van de bietjes, de appels en karwijzaad.

Deze rode bietensoep met gepofte bieten uit de oven is eenvoudig zelf te maken, gezond en ontzettend lekker.

Deze rode bietensoep heeft een verrassende smaak. Dit komt door de combinatie van het poffen van de bietjes, de appels en karwijzaad.

Rode bieten zijn een superfood, ze zijn super gezond. Ze zitten vol vezels, ijzers en magnesium.

Gek op bietjes, bekijk dit recept van bietencarpaccio met geitenkaas.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Verpak de bieten in aluminiumfolie en doe ze dan een uurtje in de oven
  3. Snij de appel en de ui in blokjes
  4. Voeg dan de appel, ui en het karwijzaad toe. Laat het geheel even zweten
  5. Snij de knoflook fijn, voeg deze toe en bak nog even mee
  6. Haal de gare bietjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de schil
  7. Snij de bietjes in blokjes
  8. Voeg de bietjes toe aan de appel en ui in de soeppan
  9. Giet een halve liter bouillon erbij, kook het geheel even door en laat daarna op laag vuur ongeveer 20 minuten garen
  10. Pureer de soep. Vind je de soep te dik, voeg dan wat water toe. Vind je soep te flauw, voeg dan wat zout en peper toe
  11. Schep de soep in een kom
  12. Garneer de rode bietensoep met een toefje yoghurt
  13. Maak het geheel af met wat peterselie, bieslook of kervel

Laat een reactie achter