Geheim van de chef

Rode bietensoep

Recept: STAAL Haarlem Fotografie: Franka Fotografeert

Wat heb je nodig voor de rode bietensoep:

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1tl karwijzaad
  • 2 uitjes, gesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 4 grote bieten
  • Bio Bouillon
  • Zout
  • Peper

Garnering:

  • Een toefje yoghurt met wat maanzaad of nigellazaad
  • Een beetje groen (peterselie/bieslook of kervel)

Deze rode bietensoep is eenvoudig zelf te maken, gezond en ontzettend lekker.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verpak de bieten in aluminiumfolie en doe ze dan een uurtje in de oven.
  2. Snij de appel en de ui in blokjes. Zet de soeppan op laag vuur en schenk er wat olijfolie in.  Voeg dan de appel, ui en het karwijzaad toe. Laat het geheel even zweten.
  3. Snij de knoflook fijn, voeg deze toe en bak nog even mee.

4. Haal de gare bietjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de schil.

5. Snij de bietjes in blokjes.

6. Voeg de bietjes toe aan de appel en ui in de soeppan. Giet een halve liter bouillon erbij, kook het geheel even door  en laat daarna op laag vuur ongeveer 20 minuten garen.

7. Pureer de soep. Vind je de soep te dik, voeg dan wat water toe. Vind je soep te flauw, voeg dan wat zout en peper toe.

8. Schep de soep in een kom.

9. Garneer de rode bietensoep met een toefje yoghurt.

10. Maak het geheel af met wat peterselie, bieslook of kervel

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©