Geheim van de chef

Rösti rondjes van pompoen

Recept: Sasja Spek Fotografie: Aangeleverd

Pompoen is een veelzijdige seizoensgroente waar je eenvoudig deze hartige koekjes van pompoen mee maakt.

Pompoen rösti

Hartige koekjes van pompoen
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord pompoen, seizoensgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • rasp
  • koekenpan of frituurpan
  • bord

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 600 gr pompoen geschild en grof geraspt
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • mespuntje kaneel

Instructies

  • Pel de uien en snipper ze goed fijn
  • Fruit ze in wat olie en laat afkoelen
  • Schil de pompoen en rasp grof. In de keukenmachine is het makkelijkst
  • Voeg de pompoenrasp, de afgekoelde gefruite uien, de eieren, bloem, nootmuskaat en kaneel bij elkaar en meng goed. Is het te nat? voeg dan een klein beetje bloem toe
  • Maak er kleine koekjes van, druk een beetje plat en bak deze om en om 5 minuten in de koekenpan. Voorzichtig omdraaien dan blijven ze heel. Je kunt ze ook in de frituurpan bakken

Notities

Deze hartige koekjes van pompoen zijn heerlijk met een gehaktballetje en een gemengde salade.
Aardappel of pastinaak is een prima vervanger voor de pompoen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©