Een vegetarisch alternatief op de klassieke steak tartare.
Gang tussengerecht, voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord vegetarisch
Bereidingstijd 45minuten
Porties 2personen
Equipment
Oven
Ovenschaal
Bakpapier
bolzeef
Mes
snijplank
koekenpan
kom
rasp
mengschaal
Ingrediënten
Basis
200 grrode bietjes (voorgekookt)
200 grkastanje champignons
1 tlkappertjes fijngehakt
1 elSjalotje fijngehakt
1 tlmosterd
1 tlketchup
1 tl mayonaise
3 druppelstabasco
paar takjesPeterselie fijngehakt
snufpeper en zout
Krokantje
blokParmezaanse kaas
snufpeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de bietjes uitlekken in een bolzeef.
Snijd de kastanje champignons in tweeën en bak deze in een koekenpan met olijfolie en een beetje zout.
Bak deze tot de champignons hun vocht verliezen en bruin kleuren. Wanneer ze droog zijn gebakken, haal je ze eruit en zet je deze apart om af te koelen.
Pak een met bakpapier beklede ovenplaat en rasp hier in een cirkel de Parmezaanse kaas. Je kunt hiervoor ook een dresseerring gebruiken. Maal hier vervolgens grof peper over heen. Bak de krokantjes op 180 graden in 10 minuten af. Laat deze daarna kort afkoelen.
Snijd de rode bietjes in grove stukjes. Snipper vervolgens de sjalot en hak de kappertjes en de peterselie fijn.
Hak de kastanje champignons in grove stukjes.
Pak een mengschaal en meng hier de rode bietjes, de kastanje champignons, de sjalot, de kappertjes, de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de peterselie en de tabasco. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
Pak nu twee voorgerecht borden en plaats een dresseerring in het midden. Vul de ring tot de helft en haal omhoog. Je hebt nu een mooi torentje van de steak tartare. Plaats vervolgens in het midden van de tartare een klein toefje mayonaise. Haal tenslotte de krokantjes voorzichtig los van het bakpapier en zet druk deze voorzichtig rechtop in het toefje mayonaise.