Geheim van de chef

Venkel-pompoensoep

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Deze venkel-pompoensoep wordt gevuld met rijst, konings oesterzwam, taugé, geplukte kip en koriander. De taugé en oesterzwammen brengen de bite, de venkel en pompoen het zoetje en met de rijst wordt het een smaakvol vullend gerecht.

Dit is echt een aanrader!

Venkel-pompoensoep

Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Aziatisch, Nederlands
Trefwoord kip, koriander, oesterzwammen, pompoen, rijst, taugé, Venkel
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Soeppan
  • soeplepel
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ flespompoen
  • 1 venkel
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 witte ui
  • Snuf zout en peper
  • ½ rode peper
  • 1 kopje rijst
  • 2 konings oesterzwammen
  • handje taugé
  • 1 kippendijen
  • 2 eieren
  • ½ el chili pepervlokken

Instructies

Venkel-pompoensoep

  • Gebruik een 1/2 fles pompoen en snijd deze in blokjes van 2 cm
  • Snij de venkel ook in blokjes van 2 cm
  • Snipper de witte ui
  • Snijd de halve rode peper fijn
  • Snijd de twee stuks knoflook in fijn
  • Breng 1,5 liter water aan de kook
  • Zet ik en soeppan om het vuur met wat olie en bak de ui glazig
  • Voeg de pompoen en venkel toe en schep om. Laat 5 minuten op matig vuur met deksel op de pan koken
  • Voeg de fijn gesneden knoflook en peper toe en schep om
  • Voeg na 5 minuten de 1,5 liter water toe en schep door
  • Voeg de 2 kippen bouillonblokjes toe en laat half afgesloten met de deksel, op middel hoog vuur, 20 minuten koken zodat de soep wat kan indikken

Vulling

  • Kook twee zacht gekookte eieren
  • Kook in de tussentijd een theekopje rijst zoals op de verpakking staat vermeld
  • Snijd de konings oesterzwammen door de helft en snijd deze in dunne plakken en zet apart (je kunt kiezen om ze kort te blancheren)
  • Zet een pan op het vuur gevuld met water en kook de kippendijen gaar in 12 minuten. Pluk de kip daarna met 2 vorken en zet apart
  • Nadat de pompoen/ venkelsoep gekookt is, blender deze tot de gewenste dikte

Bord opmaken

  • Schep de rijst op in een diep bord
  • Plaat daarbovenop de konings oesterzwam en de taugé
  • Voeg hier aan toe de geplukte kip bovenop
  • Schep de venkel-pompoensoep in het bord
  • Pel de eieren, snij ze doormidden in de lengte en plaats op de soep
  • Maak af met koriander en chili pepervlokken, eet smakelijk

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©