Geheim van de chef Venkel-pompoensoep Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH
Deze venkel-pompoensoep wordt gevuld met rijst, konings oesterzwam, taugé, geplukte kip en koriander. De taugé en oesterzwammen brengen de bite, de venkel en pompoen het zoetje en met de rijst wordt het een smaakvol vullend gerecht.
Dit is echt een aanrader!
Venkel-pompoensoep
Keuken Aziatisch, Nederlands Trefwoord kip, koriander, oesterzwammen, pompoen, rijst, taugé, Venkel
Bereidingstijd 45 minuten
Soeppan
soeplepel
Mes
snijplank
2 teentjes knoflook ½ flespompoen 1 venkel 1,5 l kippenbouillon 1 witte ui Snuf zout en peper ½ rode peper 1 kopje rijst 2 konings oesterzwammen handje taugé 1 kippendijen 2 eieren ½ el chili pepervlokken Venkel-pompoensoep Gebruik een 1/2 fles pompoen en snijd deze in blokjes van 2 cm
Snij de venkel ook in blokjes van 2 cm
Snipper de witte ui
Snijd de halve rode peper fijn
Snijd de twee stuks knoflook in fijn
Breng 1,5 liter water aan de kook
Zet ik en soeppan om het vuur met wat olie en bak de ui glazig
Voeg de pompoen en venkel toe en schep om. Laat 5 minuten op matig vuur met deksel op de pan koken
Voeg de fijn gesneden knoflook en peper toe en schep om
Voeg na 5 minuten de 1,5 liter water toe en schep door
Voeg de 2 kippen bouillonblokjes toe en laat half afgesloten met de deksel, op middel hoog vuur, 20 minuten koken zodat de soep wat kan indikken
Vulling Kook twee zacht gekookte eieren
Kook in de tussentijd een theekopje rijst zoals op de verpakking staat vermeld
Snijd de konings oesterzwammen door de helft en snijd deze in dunne plakken en zet apart (je kunt kiezen om ze kort te blancheren)
Zet een pan op het vuur gevuld met water en kook de kippendijen gaar in 12 minuten. Pluk de kip daarna met 2 vorken en zet apart
Nadat de pompoen/ venkelsoep gekookt is, blender deze tot de gewenste dikte
Bord opmaken Schep de rijst op in een diep bord
Plaat daarbovenop de konings oesterzwam en de taugé
Voeg hier aan toe de geplukte kip bovenop
Schep de venkel-pompoensoep in het bord
Pel de eieren, snij ze doormidden in de lengte en plaats op de soep
Maak af met koriander en chili pepervlokken, eet smakelijk