Geheim van de chef

Warme chocolademelk met een shot espresso en slagroom

Recept De Euforij Fotografie FrankaFotografeert

Wat is er op een winterse dag, na een flinke boswandeling, een middag schaatsen of gewoon als je op de bank zit, nou lekkerder dan een mok heerlijke warme chocolademelk.
Dominique, de fijnproever van chocoladefabriek De Euforij, gaf ons dit recept, chocolademelk maar net een beetje anders of eigenlijk nog lekkerder en voller van smaak. Dat komt in de eerste plaats door de chocolade van De Euforij, chocolade met de échte smaak van vroeger, maar ook door het shot espresso.
En wil je het helemaal goed doen, dan maak je jouw warme chocolademelk af met een toef slagroom en een stukje chocolade.

Warme chocolademelk met een shot espresso en slagroom

Heerlijk tijdens de koude wintermaanden.
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Trefwoord chocolade, koffie
Bereidingstijd 15 minuten

Equipment

  • koffiezetapparaat
  • mok
  • pannetje
  • zeefje

Ingrediënten

  • 3 tl cacaopoeder
  • 1 kop rijst amandelmelk
  • 1 shot espresso
  • toef slagroom
  • 1 tl cacaopoeder

Instructies

  • Schep de cacaopoeder in de mok
  • Doe een cupje in het apparaat of maak een shot espresso
  • Voeg de espresso toe aan de cacaopoeder in de mok
  • Roer het geheel goed door
  • Meet de juiste hoeveelheid melk af
  • Giet de melk in een pannetje. Zet het pannetje op het vuur en verwarm de melk
  • Giet de warme melk in de mok met de cacaopoeder en het shot espresso
  • Meng de melk, cacaopoeder en espresso door even te roeren
  • Maak de warme chocolademelk af met een een toef slagroom een stukje chocolade en strooi eventueel nog wat cacaopoeder erover heen

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©