Geheim van de chef

Witlof aspergesalade met gerookte kip

Recept: Simone Lavrijsen Fotografie: Aangeleverd

Nog zo’n zomertopper, deze fris bittere mix van witlof met asperges, bleekselderij en gerookte kip.

Witlof aspergesalade met gerookte kip

Een heerlijke frisse salade
Gang Salade, voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord asperge, witlof
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • snijplank
  • Snijmes
  • mengkom

Ingrediënten

  • 1 potje Hollandse asperges
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 stronkjes witlof, ongekookt
  • 200 gr gerookte kip
  • 1 handje rozijnen
  • Paar takjes peterselie en bieslook
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • Suf Peper en zout

Instructies

  • Snijd de ongekookte stronkjes witlof in het midden door en snijd het bittere hart eruit. 
Snijd vervolgens in fijne stukjes.
  • Snijd de stengels bleekselderij dun, evenals de kipfilet en kruiden.
  • Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  • Mix alle ingrediënten behalve de asperges en saus in een grote kom.
  • Verdeel de salade over de borden en maak het af met de asperges en besprenkel met de dressing.

Notities

Weetje: dit recept bevat weinig koolhydraten, minder koolhydraten dragen bij aan een gezond gewicht.
Geniet ervan!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©