Een heerlijke frisse salade met Hollandse asperges.

Nog zo’n zomertopper, witlof aspergesalade met bleekselderij en gerookte kip. Gebruik Hollandse asperges en kook ze eenvoudig in 10 minuten gaar.

We bereiden de asperges op de klassieke manier. Je zet de asperges op in koud water met laurier, nootmuskaat, peperkorrels, foelie, zout en laat dit zachtjes koken.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ongekookte stronkjes witlof in het midden door en snijd het bittere hart eruit en snij in fijne stukjes
  2. Snijd de stengels bleekselderij dun, evenals de kipfilet en kruiden
  3. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout
  4. Schil de witte asperges met een dunschiller en snij de houterige onderkant af ± 3 cm
  5. In een pannetje waarin de asperges passen voeg je koud water toe met de laurier, foelie, nootmuskaat, peperkorrels en zout
  6. Zet het vuur aan en kook de asperges op middel vuur tot dat het water kookt en zet het vuur uit
  7. Haal de asperges er uit en zet apart
  8. Mix alle ingrediënten behalve de asperges en saus in een grote kom
  9. Verdeel de salade over de borden en maak het af met de asperges en besprenkel met de dressing

Laat een reactie achter