Geheim van de chef

Witlof met camembert en prosciutto uit de oven

Recept: Francijna Cooking Mama Fotografie: Aangeleverd

Gekarameliseerde witlof met camembert en prosciutto uit de oven. Ik vind camembert echt niet lekker, alleen voor sterke geur loop ik al weg. Maar ik wilde de witlof eens anders klaarmaken.

Dus eerst in mijn receptenlijst gedoken. Daar stond een recept van een witloftaartje met camembert en ik vond het lekker staat er bij. Dus weer een poging gedaan. En ja hoor het was echt lekker. De sterke geur was weg en het was hartig en door de honing een beetje zoet. 

Gekarameliseerde witlof met camembert en prosciutto uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord camembert, prosciutto, witlof
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • snijplank
  • Koksmes
  • koekenpan
  • Ovenvaste schaal of gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof, in de lengte ½ door gesneden
  • 1 el roomboter
  • 16 plakjes prosciutto
  • ½ camembert, in stukjes
  • Blaadjes van een klein bosje verse tijm
  • snuf zwarte peper uit de molen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak daar de witlofhelftjes om en om mooi bruin in
  • Voeg de honing toe en laat de witlof op hoog vuur karamelliseren. Blijf er bij staan dat gaat snel
  • Leg 2 plakjes prosciutto op een plank, leg daar een helftje witlof op, verdeel er wat stukjes camembert op. Strooi er wat tijmblaadjes en zwarte peper over. Rol de witlof in de prosciutto en leg in een ovenvaste schaal of pan
  • Herhaal dit met alle witlofhelftjes. Strooi er nog wat verse tijmblaadjes en zwarte peper over
  • Zet de pan met witlof ± 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer er een lekker smeuïge aardappelpuree bij

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©