Geheim van de chef

Wrap met tonijn en kaas

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Deze heerlijk wrap met tonijn en kaas is super lekker. Net als alle andere recepten kun je ook met deze wrap variëren wat betreft ingrediënten.

Vul de wrap met bijvoorbeeld sla of rucola, of als je van crunch houdt voeg je walnoten toe. Maak hem hoe jij het lekker vindt.

Wrap met tonijn en kaas

Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mediterraan, Nederlands
Trefwoord kaas, tonijn, wraps
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • snijplank
  • Mes
  • lepel
  • kommetje
  • schaal

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 10 kerstomaatjes
  • 4 lente-uien
  • 1 selderij stengel
  • 1 wortel
  • Geraspte kaas (emmentaler)
  • 8 Tortilla wraps
  • Srirachasaus

Dressing

  • 2 el Yoghurt
  • 4 el Witte wijnazijn
  • 2 el Mosterd
  • snuf zout en peper

Instructies

  • Meng de yoghurt, azijn en mosterd in een kommetje met wat zout en peper
  • Lek de tonijn uit
  • Voeg de tonijn in de schaal en breek de tonijn uitklaar
  • Voeg de yoghurt dressing toe en schep door
  • Snij de lente-ui dun en voeg toe aan de tonijn (houd wat groene stukjes lente-ui over voor de garnering)
  • Snij de selderij en wortel heel dun en voeg toe
  • Schep alles goed door
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en zet apart
  • Rasp de emmentaler kaas

Opmaken van de wrap

  • Vul de wrap met de geraspte kaas en leg in de oven totdat de kaas gesmolten is
  • Haal de wrap uit de oven en smeer op de helft van de wrap de tonijn Leg er de tomaatjes op en besprenkel de lente-ui
  • (Je kunt er ook rucola op doe voor een beetje pit als Sriracha saus te heet is)
  • Vouw de wrap op en eet smakelijk!

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©