Geheim van de chef

Roze en zachte stoofpeertjes zonder suiker en alcohol, als kerstdessert

Recept Healthy Wanderlust

Ingrediënten voor 4 personen 

 • 8 stoofpeertjes
 • 1 citroen
 • 2 kaneelstokjes
 • (Ongezoete) bessensap
 • 2 dadels
 • 1/2 tl kaneel

Wat leuk om vandaag het eerste Healthy Wanderlust artikel te mogen delen met jullie. Om meteen goed van start te gaan beginnen we met dit heerlijke suiker- en alcoholvrije recept voor fluweel roze stoofpeertjes. Perfect als gezond kerstdessert. Ik weet zeker dat je jezelf en jouw gasten ontzettend blij kan maken met deze zoete peertjes en daarnaast zien ze er ook nog eens prachtig uit op tafel. Lees snel het uitgebreide recept.

Zachte stoofpeertjes zonder suiker en alcohol, als kerstdessert

Zoals ik al eerder zei bevat dit recept geen suiker en ook geen alcohol. Doordat de peertjes lekker lang kunnen sudderen krijgen ze alsnog een heerlijke verwarmende en zoete smaak. Het recept is ideaal wanneer jij (tijdens de feestdagen) ook gezond wil eten, maar toch wil genieten van lekkere gerechten. Ga jij binnenkort aan de slag met dit recept?

 

Bereidingswijze

 1. Schil de peertjes en plaats deze in een pannetje.
 2. Vul het pannetje met de bessensap tot de peertjes voor de helft verdwenen zijn in het vocht.
 3. Snij de dadels in kleine stukjes en rasp 4 flinke stukjes schil van de citroen. Voeg dit samen met de kaneelstokjes en de kaneelpoeder toe aan de pan.
 4. Plaats de pan vervolgens op het laagste pit van het fornuis, draai het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat dit voor min. 2 uur pruttelen.
 5. TIP: check om het half uur even of er nog genoeg vocht bij de peertjes zit. Vul dit eventueel aan met wat bessensap.
 6. Ruikt je huis al lekker?
 7. Na 2 a 3 uur zijn de peertjes klaar en waarschijnlijk heerlijk zacht geworden. Serveer de peertjes eventueel met een bolletje kaneel ijs, feestdagen tip!

Healthy Wanderlust

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©