Zalm met mosterd-dille dressing is heel eenvoudig om te maken, maar geeft je gerecht met gerookte zalm nét dat beetje extra.
Gang Nagerecht, voorgerecht
Keuken scandinavisch
Trefwoord vis, Zalm
Voorbereidingstijd 2dagen
Bereidingstijd 20minuten
Porties 4
Equipment
snijplank
Koksmes
Ovenschaal
vershoudfolie
garde
Ingrediënten
2 pZalmhaasjes
3 el gehakte dille
1 citroen
Snuf zeezout en peper
1 tl suiker
Dressing
1 el milde Franse mosterd
1,5 el olijfolie
1,5 tl witte wijnazijn
Snufje suiker
1 tl citroensap
Snufpeper en zout
1 tl gehakte dille
Instructies
Pak een ovenschaal (niet te groot, hij moet in de koelkast passen) en leg hier vershoudfolie overheen. Leg hier vervolgens het zalmhaasje in en zet apart.
Pak een snijplank en hak 3 eetlepels verse dille
Pak een mengschaaltje en meng hier de gehakte dille met een snuf zeezout, peper, sap van 1 el citroensap en een tl suiker
Breng dit mengsel aan op de bovenkant van de zalm en zorg dat de vis een voorzien word van een kruidenkorst. Pak dit vervolgens in met de vershoudfolie
Zorg dat de zalm verzwaard wordt door bijvoorbeeld 3 pakken melk of kleine kookboeken. Zet de schaal in de koelkast en laat het hier marineren voor 24 tot 48 uur. Hierdoor loopt het vocht uit de zalm en wordt de smaak intenser
Haal de zalm na het gewenst aantal uren uit de koelkast en pak het pakketje uit. Ontdoe de zalm van een deel van de dille korst (deze is nu helemaal nat geworden). Hou een beetje over voor de smaak
Maak ondertussen de dressing door de mosterd, de azijn, de suiker en de citroensap in een mengschaal te mixen met een garde. Voeg daarna steeds druppelsgewijs de olijfolie toe en mix tot een gladde massa. Maak op smaak met peper en zout en voeg als laatste 1 tl gehakte dille toe
Zodra de zalm is afgekoeld, snij je er dunne plakjes van en druppel je de dressing erover heen. Eventueel nog afmaken met een schijfje citroen