Geheim van de chef

Zalmmousse op een bagel met bieslook

Recept: Sasja Spek Fotografie: Aangeleverd

 

Zalmmousse

Eigen gemaakte zalmmousse
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Nederlands
Trefwoord vis, Zalm
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • steelpan
  • keukenmachine of blender
  • kom
  • mixer
  • mooie vorm met een inhoud van ca. een halve liter
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ½ tablet visbouillon
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 el tomatenketchup
  • ¼ liter slagroom (250 ml)
  • snuf Zout, peper naar smaak
  • handje bieslook

Instructies

  • Week in een kom de gelatineblaadjes in ruim koud water ongeveer 10 minuten
  • Breng in een steelpan 1 dl (100 ml) water met het halve visbouillon tablet aan de kook
  • Haal de steelpan van het vuur af en laat al roerend de goed uitgeknepen gelatine in de bouillon oplossen
  • Meng in de keukenmachine of blender de zalm met de ketchup tot een glad mengsel
  • Roer de bouillon erdoor
  • Meng in een kom de slagroom bijna stijf
  • Schep de slagroom luchtig door het zalmmengsel
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Giet het zalmmengsel over in de vorm en dek af met huishoudfolie. Zet in de koeling en laat in ongeveer 4 uur goed opstijven.
  • Garneer met zalm roosjes en de fijngesnipperde bieslook.
  • Lekker op een bagel, geroosterd casinobrood of doe eens gek en serveer de zalmmousse op een paprika pringle (chips)
     
    Eet smakelijk!
    (Het is een topper op een verjaardag en bij de picknick)

Notities

Tip:
Komt de zalmmousse niet makkelijk los uit de vorm? Dip de onderkant dan heel even in warm water of leg huishoudfolie in de vorm voordat je het zalmmengsel erin giet en laat afkoelen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©