Geheim van de chef

Zelfgemaakte groentesoep

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Aangeleverd

 

Zelfgemaakte groentesoep

Deze goed gevulde zelfgemaakte groentesoep met kruiden kun je prima als hoofdgerecht eten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-oosten
Trefwoord soep, vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • Soeppan
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 4 regenboogwortels (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 2 pastinaken (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 2 grote uien (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden)
  • 2 gele bieten (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 1 blikje tomaten in blik (biologisch)
  • 4 middelgrote aardappelen (in blokjes gesneden)
  • 2 el kurkuma
  • 1 el Engelse kerriepoeder
  • 1 el gele mosterdzaad (geroosterd)
  • 1 el koriander blad
  • 1 el djinten
  • 2 cm verse gemberwortel (fijn geraspt)
  • 2 kopjes rode linzen
  • 1 bakje verse koriander (fijngesneden)
  • 1 limoen
  • 8 el rozijnen (garnering)
  • 8 el pinda’s (fijngemalen garnering)
  • 8 el gebakken Indonesische uitjes (garnering)
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2,5 L water

Instructies

  • Doe in een grote soeppan wat zonnebloemolie en fruit hier de volgende kruiden in: kurkuma, Engelse kerriepoeder, mosterdzaad (geroosterd), korianderblad, djinten, Spaanse peper en de verse geraspte gemberwortel. Fruit dit ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
  • Vervolgens kunnen de uien, knoflook, regenboogwortels, pastinaak en bieten erbij en roer alles goed door voor ongeveer 5 minuten.
  • Blus het af met 2 ½ liter water doe daarna de rode linzen en de overige koriander bij, en zorg dat de groenten, en rode linzen zacht worden.
  • Als alles zacht is kan de staafmixer er in en pureer het tot een gladde massa.
  • Verdeel het over de soepkommen en maak het af met: koriander, gebakken Indonesische uitjes, fijngemalen pinda’s, rozijnen en wat limoensap.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©