Geheim van de chef

Zoete puntpaprika met broccoli, champignons, tomaatjes,
feta en honing uit de oven

Recept: Gideon Teubl Fotografie: Gideon Teubl

Wat heb je nodig voor deĀ ovenschotel (2 pers)

  • 4 grote zoete puntpaprika’s
  • half bakje kastanjechampignons*
  • 15 kleine tomaatjes
  • halve broccoli in roosjes
  • 2 teentjes knoflook in schil
  • 200 gram feta
  • handje walnoten
  • honing

Deze zoete puntpaprika met broccoli, champignons, tomaatjes, feta en honing uit de oven is zo lekker. Je hebt deze ovenmaaltijd in een handomdraai gemaakt. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, snij alleen wat groenten klein, schep alles met olijfolie om in een schaal, leg de zoete puntpaprika op een ovenschaal en schep de groenten hier later bij.

Ik ben zelf gek op groenten uit de oven. Als je groenten met een beetje zout peper, en olijfolie in de oven doet, kan er weinig fout gaan. Tenzij je de oven op een te hoge temperatuur zet en vergeet šŸ˜‰ Daarom is de timer op de oven altijd handig om te gebruiken.

Omdat we voor dit recept een ovenschaal of eigenlijk een bakplaat gebruiken, schept iedereen lekker opĀ vanaf de bakplaat. Heb jij nog geen mooie ovenschaal? Bekijk dan eens deze ovenschaal van de HEMA. Bol.com heeft ook een groot assortiment ovenschalen die je voor verschillende ovengerechten kunt gebruiken.

Wil je vaker eenvoudige lekkere recepten? Volg mij dan op Facebook. Klik op ‘Vind ik leuk’ en daarna onder het kopje ‘Volgend’ voor ‘Als eerste weergeven’ om geen recept te missen.

Bereidingswijze van de zoete puntpaprika uit de oven:

1. Verwarm de oven op 180 graden en zet een ovenschaal of bakplaat klaar. Ik gebruik een bakplaat waarin ik aluminiumfolie plaats. Zo blijft de bakplaat schoon.

2. Snijd de puntpaprika in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Plaats de puntpaprika op de bakplaat / ovenschaal. Zorg dat ze zo liggen als op de foto. Besprenkel olijfolie over de paprika’s en bestrooi met zout en peper.

3. Plaats de ovenschaal / bakplaat met de paprika’s in de voorverwarmde oven en zet de timer op 10 minuten.

4. Snijd intussen de kastanjechampignons in vieren en de broccoli in roosjes. Snijd de stam van de broccoli ook op want dit kun je ook gewoon eten.

5. Plaats de champignons en broccoli in een diepe schaal, besprenkel ruim met olijfolie en zout en peper. Schep de groenten om.

6. Haal de puntpaprika’s na 10 minuten uit de oven. Verdeel de champignons en broccoli rondom de paprika’s. Leg de tomaatjes en knoflook er bij en verkruimel de feta over de paprika’s.

7. Plaats de ovenschaal / bakplaat weer terug in de oven en zet de timer op 15 minuten.

8. Haal na 15 minuten de bakplaat / ovenschaal uit de oven en plaats deze op een onderzetter op de eettafel.

9. Verkruimel de walnoten en verdeel een mooie hoeveelheid honing over het gerecht.

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland Ā©