Geheim van de chef

Kerrie zuurkooltaart

Recept: Ramon Brugman Fotografie: Aangeleverd

 

Kerrie zuurkooltaart

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord kerrie, zuurkool
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • koekenpan
  • Mes
  • snijplank
  • Bakpapier
  • kom
  • vork

Ingrediënten

  • 1 rol tante Fanny quiche deeg
  • 500 gr kerrie zuurkool
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gr mager rookspek, in blokjes
  • Blaadjes van een klein bosje verse tijm
  • 1 verse rookworst

Vulling

  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el grove pittige mosterd
  • 1 el Chilipoeder (naar smaak)
  • Snuf Zwarte peper uit de molen

Taart opbouw

  • Paneermeel voor de deeg uitrollen
  • 150 g geraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verhit in een klein koekenpannetje een scheutje olie en bak hierin de rookworst op zacht vuur om en om bruin. Laat ± 15 minuten zachtjes bakken. Regelmatig keren zodat het velletje niet knapt. Laat afkoelen en snij in dunne plakjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui in tot het glazig ziet
  • Voeg de spekjes toe en bak licht uit
  • Voeg de zuurkool en de blaadjes verse tijm toe. Stoof dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje zonder deksel

Deeg

  • Rol het quichedeeg met bakpapier uit in een ovenvaste taartvorm (ik gebruikte mijn tarte tatin pan)
  • Snij de overtollige restjes deeg van de rand af
  • Voor de vulling klop je 4 eieren en meng dit met de crème fraîche en mosterd en breng het op smaak peper en een snufje chilipoeder
  • Verdeel de paneermeel over de bodem van de taart. Leg hier de zuurkool een beetje luchtig op. Duw het dus niet aan
  • Giet hier de vulling op en zorg dat het een beetje tussen de zuurkool komt
  • Leg de plakjes rookworst dakpansgewijs op de zuurkool
  • Strooi er de kaas en nog wat verse tijmblaadjes overheen en bak de taart ± 40 minuten
  • Laat de taart 10 minuten uitdampen voordat je deze aansnijdt

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©