Verhit in een klein koekenpannetje een scheutje olie en bak hierin de rookworst op zacht vuur om en om bruin. Laat ± 15 minuten zachtjes bakken. Regelmatig keren zodat het velletje niet knapt. Laat afkoelen en snij in dunne plakjes
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui in tot het glazig ziet
Voeg de spekjes toe en bak licht uit
Voeg de zuurkool en de blaadjes verse tijm toe. Stoof dit ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje zonder deksel
Deeg
Rol het quichedeeg met bakpapier uit in een ovenvaste taartvorm (ik gebruikte mijn tarte tatin pan)
Snij de overtollige restjes deeg van de rand af
Voor de vulling klop je 4 eieren en meng dit met de crème fraîche en mosterd en breng het op smaak peper en een snufje chilipoeder
Verdeel de paneermeel over de bodem van de taart. Leg hier de zuurkool een beetje luchtig op. Duw het dus niet aan
Giet hier de vulling op en zorg dat het een beetje tussen de zuurkool komt
Leg de plakjes rookworst dakpansgewijs op de zuurkool
Strooi er de kaas en nog wat verse tijmblaadjes overheen en bak de taart ± 40 minuten
Laat de taart 10 minuten uitdampen voordat je deze aansnijdt