Recepten

Glutenvrije bosbessen muffins

Tekst: Monique de Groot Foto: Tony Flood

Glutenvrije bosbessen muffins eten we bij ons thuis op onze zondagse feest-ontbijt-tafel.

Maar ook op een drukke doordeweekse dag pak ik vaak even een muffin uit de vriezer en stop ik hem in de lunchtrommel van mijn zoon. Hij vindt ze ook zo lekker.

Kortom: echt een succesrecept!

Deze gezonde én glutenvrije bosbessen muffins zijn een hele fijne start van je dag.

Haver is een goede bron van vezels en geeft een langdurige verzadiging en banaan geeft een heerlijke zoete smaak aan de muffins.

Het recept is voor 12 stuks en zo houd je dus ook een portie over om in te vriezen voor een later moment.

Zo heb je doordeweeks ook nog een gezond en smakelijk ontbijt of een verantwoorde snack.

Bekijk ook dit recept

Ingrediënten voor ruim 12 stuks:

  • 250 gr (glutenvrije) havermout*
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 el honing
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 doosje bosbessen

Zo maak je de ontbijtmuffins:
1. Begin met het voorverwarmen van de heteluchtoven op 175 graden.
2. Prak de bananen en voeg hieraan alle ingrediënten aan toe, behalve de bosbessen.
3. Meng alles goed door en roer op het laatst voorzichtig de bosbessen erdoor.
4. Schep het deeg in de vorm. Wij gebruiken siliconen bakvormen, ideaal!
5. Bak in 25 min af op 175 graden.

Tip: Vries de overgebleven muffins pas in als ze goed zijn afgekoeld. Haal ze de avond voor gebruik uit de vriezer.

*Glutenvrije havermout: Heb je een strikt glutenvrij dieet, let er dan op dat je havermout koopt van een gecertificeerd glutenvrij merk. Staat dit merk er niet op, dan is het altijd besmet met gluten, ondanks dat het van nature glutenvrij is.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©