Recepten

Herfstrecepten deel 1

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: FrankaFotografeert e.a.

De herfst is officieel begonnen. De tijd voor heerlijke warme herfstgerechten. En daar hebben wij voor jou de recepten van. Wat dacht je van een bietensoep, een ovenschotel of een appelcake met vijgen.

We hebben 7 eenvoudige, maar écht lekkere gerechten voor jou op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

Rode bietensoep

Soep doet het altijd goed in de herfst. Het is vaak een kwestie van je favoriete groenten in de oven doen, deze keer rode bieten. Sabien Bosman weet er wel raad mee en vertelt jou hoe je de lekkerste rode bietensoep maakt.

Aardappel gehakt en groente ovenschotel

Esmée,Es’ Factory, legt je uit hoe je de oerhollandse ovenschotel aardappelschotel met de restjes groenten uit je koelkast in een handomdraai op tafel zet.

Weergaloze sappige ribeye

Heb je weinig tijd maar wil je wel wat lekkers op tafel zetten? Jamie Oliver maakt met slechts 5 ingrediënten deze sappige ribeye. Laat voor de smaak de vetrandjes er aan zitten tijdens de bereiding. Dit gerecht valt ook in de categorie; makkelijke mannelijke maaltijd. Maar ik weet zeker dat de vrouwen hier net zo van zullen genieten.

Gebakken rijst

José Polonio is chef-kok. Met gemak bereidt hij een heerlijke diner voor 50 tot 100 gasten José kookt deze herfst zijn versie van gebakken rijst Ik verzeker je, het is heerlijk!

Appelcake met vijgen

Lisa Goes Vegan heeft appels geplukt van haar eigen appelboom en er een heerlijke vegan appelcake met verse vijgen van gemaakt.

Pompoen quinoa curry

Deze pompoen quinoa curry is de perfecte afterparty hap van Rens Kroes. Weer eens iets anders dan een kapsalon. Gezond versus lekker. Al hangt dat er natuurlijk van wat jij lekker vindt.

Vegan appel amandel blondies

Mariette, Zoetrecepten, ontbijt op een herfstochtend met, vegan appel-amandelblondies. Tip: Vervang dan de appels door chocolade en je hebt een ontzettend lekkere treat voor een verjaardag!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©