Recepten

Seizoensrecepten – Herfstrecepten deel 4

Tekst: Smaakvol Noord-Holland

Proef de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak deze gerechten makkelijk en snel. Geniet van een heerlijke golden smoothie bowl, herfst-granola, of een pompoen-aardpeersoep. Varieer met groente en fruit, zoals pompoen, granaatappel en paddenstoelen.

Golden Smoothie Bowl

Een bowl is niet anders dan een diepe kom. Eat Pure Love  maakt er een golden smoothie bowl in klaar met mango, ananas en kurkuma. Wat je er ook goed in kunt maken is een een salade, bijvoorbeeld een poké bowl

Pasta met pompoensaus

Herfst is pompoen. Chicks Love Food verrassen je met een pasta met pompoensaus tijdens druilerige herfstdagen.

Herfst-granola

Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en gedroogd fruit dat vaak met yoghurt wordt gegeten. Of gewoon lekker uit de hand 😉
Healthy Wanderlust is zo gek op granola dat ze een herfst granola heeft bedacht.

Geroosterde broccoli met zoete aardappel

Groente uit de oven is altijd een goed idee. De smaken die dan loskomen zijn heel anders dan wanneer je de groente kookt. Brenda Kookt maakt geroosterde broccoli met zoete aardappel.

Verse vijgen cheesecake

Over de hele wereld worden er verschillende lokale soorten en varianten van cheesecake gemaakt. Rens Kroes heeft een vegan variant van de verse vijgen cheesecake voor je bedacht.

Pompoen-aardpeersoep

De aardpeer wordt ook wel topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok genoemd en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar blijkt in Nederland ook uitstekend te kunnen groeien.  Vegadutchie maakt er een lekkere vullende pompoen-aardpeersoep van.

Cake met citroen en granaatappel

Granaatappels zijn in de herfst en winter verkrijgbaar bij de groenteboer en supermarkten. Ze bevatten veel kalium en vitamine C . Jamie Oliver maakt er een heerlijke eenvoudige cake van met citroen en granaatappel van.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©