Recepten

Seizoensrecepten – Herfstrecepten deel 5

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: FrankaFotografeert e.a

Deze 7 heerlijke herfstrecepten maken een herfstdag helemaal goed. Makkelijke en snelle gerechten met mooie seizoensproducten als pastinaak, pompoen of paddenstoelen.

Herfstachtige dagen vragen om herfstachtige pannenkoeken! Perfect voor jouw volgende lazy sunday. Healthy Wanderlust vertelt je hoe jij deze het beste kunt maken.

Geelwortel melk, gouden melk of kurkuma latte (dit drankje kent enorm veel verschillende benamingen) is geweldig goed voor je. Kurkuma geeft je weerstand een boost, het bevat verschillende antioxidanten en geelwortel heeft verschillende ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen om die weerstand boost moet je hem een keer proberen! Vivian Reijs laat je zien hoe jij deze ‘Golden Milk’ kunt maken.

De pizza-soep van Tuinkoken.nl is een echte aanrader voor iedereen die heerlijk buiten wil koken. Want wie wordt er niet blij van koken boven een vuurtje!

Herfst is het ultieme pompoenseizoen en kerst staat voor de deur. Dus dan is een tulband nooit ver weg 😉 Simone’s Kitchen laat je zien hoe jij de lekkerste variant kunt maken.

Met deze schotel van Feelgoodbyfood haal je de herfst in huis. Met pompoen, pastinaak, knolselderij, champignons.. heerlijk!

Oh My Pie! gebruikt pompoen om brownies mee te maken. De pompoen in een jasje van chocolade en verrijkt met hazelnoten, speculaaskruiden en een vleugje hazelnootolie.

Herfst is natuurlijk het pompoenseizoen bij uitstek en ik ben altijd weer blij als de pompoenen weer volop in de winkel liggen. Je kunt er zoveel lekkers mee maken en het lijkt alsof het overal bij past. Of je het nu in een curry, brownie, risotto of cappuccino stopt, alles wordt er net even lekkerder van. Blackbirds and Cakes maakt er hun versie van, maar pompoensoep is en blijft natuurlijk het ultieme pompoen recept.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©