Recepten

Seizoensrecepten – Lente deel 5

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: FrankaFotografeert en anderen

Al doen de temperaturen vermoeden dat het al hartje zomer is, hebben wij voor jou deel 5 van de lenterecepten. We hebben 7 verrassende recepten op een rijtje gezet. Alle gerechten hebben een ingrediënt uit het seizoen, denk aan asperges, rabarber, courgette, kiemgroenten en aardbeien.

 

Aarbeiengebakjes

In de lente hebben we natuurlijk genoeg keuze uit heerlijk vers fruit. Maar de aardbei blijft voor velen toch dé favoriet. Rens Kroes heeft het recept van verrukkelijke aardbeiengebakjes.

Rabarber squares

Rabarber, fruit of groente? Omdat rabarber vaak verwerkt wordt tot compote of geserveerd wordt als zoet nagerecht zou je al snel denken dat rabarber fruit is, maar het is toch echt een groente.
En op dit moment zitten we midden in het rabarber hoogseizoen. Havermoutje heeft een heerlijk havermout rabarber square recept.

Wraps met kiemgroenten en avocado

Kiemgroenten zijn jonge, net ontkiemde plantjes. Taugé en alfalfa zijn bijvoorbeeld kiemgroenten. Jamie Oliver maakt er een feestje van met zijn wraps met kiemgroenten en avocado.

Dry Aged Rib Eye met gepofte aardappel, groene asperges en een salade

Je krijgt de lente op je bord met deze dry aged rib eye en salade van maïs, groene asperges, honingtomaatjes en meibloem geitenkaas. Een Smaakvol recept van chef-kok Job Rootmensen.

Courgetti met zalm

Een courgette is de ongerijpte vrucht (en familie) van de komkommer. De courgette zelf heeft niet zo veel smaak maar heeft wel de eigenschap smaken aan te nemen van andere smaakmakers. In het recept Courgetti met zalm, van BinnensteBuiten, neemt de courgetti de heerlijke smaken aan van de roquefort en de zalm.

Chia pudding

Chiazaad was voorheen vaak alleen verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Tegenwoordig is het een zogenaamde superfood en volop verkrijgbaar. Brenda, Vegan Monkey, weet er een heerlijke chia pudding als heerlijk ontbijt of dessert van te maken.

Mango-limoensorbet

Koel deze dagen een beetje af met een heerlijke mango-limoensorbet van Marleen, Share Love Not Secrets.

Eet Smakelijk!

Heb jij een recept die echt niet mag ontbreken in onze seizoensrecepten, stuur dan jouw recept(en) met de link naar franka@smaakvolnh.nl en misschien staat jouw recept in onze volgende top 7.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©