Recepten

7 winterrecepten (waar je :) van wordt)

Tekst: Smaakvol Noord-Holland

Naast de traditionele Hollandse stamppotten en stoofvlees zijn er heel veel andere lekkere en verrassende winterse gerechten waar je blij van wordt.
Geroosterde bloemkool, knolselderijsoep of stoofpeertjes. Ik weet zeker dat deze 7 winterrecepten een succes zullen zijn.

Kip met harissa uit de oven

Dit heerlijke gerecht komt uit Jamie’s nieuwe boek ‘5 ingrediënten’. Ideaal wanneer je niet lang in de keuken wilt staan.

Knolselderijsoep

Knolselderij heeft een kruidige, milde smaak. Je kunt er allerlei heerlijke gerechten meemaken, zoals hutspot maar ook lekkere frietjes en een knolselderij truffelsoep maak je met dit recept van StudioKOOK.

Geroosterde bloemkool

Je kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger wel. Maar ken jij de geroosterde bloemkool uit de oven? Een recept van Rens Kroes voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Een aanrader!

Sushibowl

Ben jij een sushi-lover? Dan is deze bowl niet voor jou 😉 want er zit geen vis of vlees in dit recept. Maar hou je wel van lekker en gevarieerd eten, dan moet je deze sushibowl van Blackbirds and Cakes zeker eens proberen.

Stoofpeertjes

Een écht Hollands gerecht: stoofpeertjes, zonder suiker en alcohol maar met een kaneelstokje. Een heerlijk gezond dessert van Healthy Wanderlust.

Bananenbrood Cheesecake

Bananenbrood is een heerlijke traktatie en ideaal om mee te nemen naar school of werk. Deze Bananenbrood Cheesecake van Oh My Pie! is van een heel andere orde én wel zonder gluten 🙂

Havermout met peer

De foto’s van prachtig opgemaakte havermoutpapjes vliegen je op om de oren op social media. En dat is niet zo gek want het is makkelijk en zo lekker om de dag mee te beginnen. Deze havermout met peer van Zoetrecepten eet je warm uit de oven.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©