Smaakmakers

Fernando's Limoncello en Amaretto

Tekst: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Fernando Jonker is samen met zijn compagnon Mark Zomers eigenaar en chef-kok van Fernando’s in Alkmaar en zowel geïnteresseerd in eten als in drinken.

Toevallig tijdens het uitgaan ontmoette ik iemand die destilleert. Dat vond ik erg interessant en heb zijn producten geproefd. Het vuurtje sloeg letterlijk naar mij over.

Hij maakt zijn eigen alcohol en diverse dranken met zoveel liefde en passie. Hij heeft ongelofelijk veel kennis over het proces. Dat met elkaar delen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook uiterst leerzaam.

Het destilleerproces begint bij water met suiker erin. Daaraan wordt wat gist toegevoegd.

Gist zet de suikers om in alcohol. Na deze vergisting heb je  5% tot 20% alcohol met een hoop onzuiverheden.

De destilleerketel maakt de alcohol zuiverder, het maximale haalbare hierin is 96%. Dat is precies de zuiverheid die je nodig hebt voor een heerlijke, goed smakende Limoncello.

Zo is het balletje gaan rollen. Hij maakt de Limoncello en de Amaretto naar de smaak die ik heb samengesteld.

De smaak van zowel onze Limoncello als Amaretto is uniek.

Voor de Limoncello gebruiken we citroenen uit Sorrento, soms mix ik hier hetzelfde ras citroenen uit Siracusa door. Door de vulkaangrond geven de citroenen een unieke smaak.

De Amaretto is heel zacht en puur van smaak, dit komt omdat de alcohol die wij gebruiken, zelf geproduceerd is. De verhoudingen en de kwaliteit van de ingrediënten samen, zorgen voor een geweldige smaak.

De Limoncello en Amaretto zijn te koop in Bergen bij wijnwinkel ‘De Gouden Ton’ en via de webshop van Smaakvol NH.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©