Smaakmakers

Gerard Walters; ganzenvlees meer gebruiken

Tekst: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Gerard Walters, een bekende in de culinaire wereld sluit zich aan bij Smaakvol NH om meer mensen kennis te laten maken met een uniek stukje scharrelvlees. Na een lange horeca periode, waarin hij o.a 15 jaar werkzaam was als gastheer/maitre in diverse restaurants die aangesloten waren bij de Alliance Gastronomique Néerlandaise, is Gerard kok geworden.

“Ik was zeer geïnteresseerd in het koken en leergierig. Toen de gelegenheid zich voordeed om een eigen zaak te beginnen was het een kleine stap om zelf te gaan koken.

Met succes. Positieve vermeldingen in culinaire gidsen zoals Michelin (Bib Gourmand), Lekker en Gault Millau stimuleerde en inspireerde mij om uitsluitend met kwaliteitsproducten uit regio en seizoen te koken.

Nu ik in een fase van semi-pensioen zit en er tijd is voor meer ontspanning blijkt dat het gastronomisch vuur nog steeds niet gedoofd is.”

Smaakvol NH

“Zo ben ik in contact gekomen met Smaakvol Noord-Holland, zij bieden producenten en consumenten een platform om productkennis met elkaar te delen. Het promoten van regionale producten en recepten is een stimulans voor hen die “voedsel” van dichtbij in hun dagelijks maaltijd willen verwerken.”

Ganzenvlees

“Zelf ben ik enthousiast over het benutten van ganzenvlees, er zijn er zoveel dat dit scharrelvlees in de voedselketen opgenomen zou moeten worden.

Het leent zich prima voor o.a stoofpotjes, rillettes, gekonfijte bouten, bouillon. Maar ook voor heerlijke snacks zoals bitterballen/kroketten, loempia’s en hamburgers.”


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©