Vegan

Vegan broodje ‘Pulled Pork’ gemaakt van banaan

Tekst: Smaakvol Noord-Holland

Ben jij vegetariër of veganist? Dan ben je regelmatig op zoek naar lekkere alternatieven voor dierlijke producten, bekende gerechten zijn spaghetti van courgette, vega kaas gemaakt van noten, burgers van zeewier of amandelmelk van amandelen. Doe eens gek en maak van een bananenschil een broodje Pulled pork.

In eerste instantie denk je niet aan het eten van een bananenschil. Het gerecht komt uit de Aziatische keuken en wordt nu ook gemaakt door blogster ‘The Stingy Vegan’ Melissa Copeland.

De veganistische Melissa vertelt dat de schil van een banaan gewoon te eten is.  Voor dit gerecht is het wel belangrijk dat je een schil gebruikt van een banaan die nog niet helemaal rijp is. Deze schil is wat dikker.

Voordat je gaat beginnen met koken, was je eerst de banaan. Je maakt de schil open, eet de banaan op of maakt er een heerlijk dessert van.

Uit de schil schraap je het witte van de binnenkant af. Daarna pluk je met een vork de schil in kleine reepjes. Doe deze in een bakje, voeg olijfolie en kruiden toe. Bakken en maak er een heerlijk broodje Pulled Pork van!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cilantro and Citronella (@cilantro_and_citronella) op

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©