Go Back

Een vegetarisch alternatief op de klassieke steak tartare.
Gang tussengerecht, voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • bolzeef
  • Mes
  • snijplank
  • koekenpan
  • kom
  • rasp
  • mengschaal

Ingredi├źnten

Basis

  • 200 gr rode bietjes (voorgekookt)
  • 200 gr kastanje champignons
  • 1 tl kappertjes fijngehakt
  • 1 el Sjalotje fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ketchup
  • 1 tl mayonaise
  • 3 druppels tabasco
  • paar takjes Peterselie fijngehakt
  • snuf peper en zout

Krokantje

  • blok Parmezaanse kaas
  • snuf peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de bietjes uitlekken in een bolzeef.
  • Snijd de kastanje champignons in twee├źn en bak deze in een koekenpan met olijfolie en een beetje zout.
  • Bak deze tot de champignons hun vocht verliezen en bruin kleuren. Wanneer ze droog zijn gebakken, haal je ze eruit en zet je deze apart om af te koelen.
  • Pak een met bakpapier beklede ovenplaat en rasp hier in een cirkel de Parmezaanse kaas. Je kunt hiervoor ook een dresseerring gebruiken. Maal hier vervolgens grof peper over heen. Bak de krokantjes op 180 graden in 10 minuten af. Laat deze daarna kort afkoelen.
  • Snijd de rode bietjes in grove stukjes. Snipper vervolgens de sjalot en hak de kappertjes en de peterselie fijn.
  • Hak de kastanje champignons in grove stukjes.
  • Pak een mengschaal en meng hier de rode bietjes, de kastanje champignons, de sjalot, de kappertjes, de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de peterselie en de tabasco. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
  • Pak nu twee voorgerecht borden en plaats een dresseerring in het midden. Vul de ring tot de helft en haal omhoog. Je hebt nu een mooi torentje van de steak tartare. Plaats vervolgens in het midden van de tartare een klein toefje mayonaise. Haal tenslotte de krokantjes voorzichtig los van het bakpapier en zet druk deze voorzichtig rechtop in het toefje mayonaise.