Go Back

Couscous salade met langzaam geroosterde tomaatjes

Vegetarische couscous salade
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Trefwoord vegetarisch
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Aluminiumfolie
  • Mes
  • snijplank
  • grote kom
  • koekenpan
  • schaal

Ingrediënten

  • 8 kleine tomaten in vieren gesneden
  • 2 el olijfolie
  • snuf zeezout en verse peper
  • 250 gr couscous
  • 1 klontje boter
  • 1 blik kikkererwten van 440 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 3 el pompoenpitten
  • 1 mespuntje venkelzaad
  • 4 gekookte eieren
  • handje basilicumblaadjes

Dressing

  • 250 gr yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • scheutje olijfolie
  • snuf verse peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140°C (hetelucht)
  • Spreid de tomaatjes uit over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze midden in de oven een uurtje of 1-1½ tot ze verschrompeld en gekarameliseerd  zijn.
  • Doe de couscous met de boter en een beetje zout in een kom, giet er kokend water bij tot het net onderstaat.Laat een minuut of 5 afgedekt staan tot het water helemaal opgenomen is, roer het goed los en voeg flink wat zout en peper toe.
  • Verhit ondertussen de eetlepel olie in een koekenpan en voeg de kikkererwten, het komijnpoeder,de pompoenpitten en eventueel de venkelzaadjes toe met een beetje zout en peper. Bak het een minuut of tien tot de kikkererwten bruin en knapperig zijn.
  • Hussel ze samen met de tomaatjes door de couscous en schep alles in een mooie schaal. meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet apart.
  • Vlak voor het serveren verdeel je de gehalveerde eieren erover samen met de dressing en de basilicumblaadjes.

Notities

Met liefde Mamaloukookt