Geheim van de chef

Buddha bowl

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

In een buddha bowl is de basis meestal granen en daar begin je vaak ook mee. Denk aan quinoa, rijst, parelgort, Bulgur, freekeh of couscous. Vervolgens voeg je de groenten toe.

Je kunt er alle kanten mee op en dat maakt een buddha bowl zo leuk, het kan niet fout en is ideaal om je koelkast leeg te maken van de restjes.

Mensen vergissen zich wel eens met een poké bowl. Maar een poké bowl is echt wel weer wat anders want hier komt vis bij kijken. En een buddha bowl is vaak vegan, zonder vlees of vis dus. Ik voeg bij deze buddha bowl wel een ei toe omdat ik dat erg lekker vind in combinatie met groenten.

Leef je uit!

Buddha bowl

Gang Bowl, lunch, Salade
Keuken Aziatisch
Trefwoord bowl, groenten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • snijplank
  • Mes
  • kom

Ingrediënten

  • ¾ kopje Quinoa
  • 1 blikje Edamame boontjes
  • 1 Avocado
  • 2 handjes kerstomaatjes
  • 1 grote wortel
  • 1 Bouillonblokje
  • scheutje Sojasaus

Instructies

  • Kook de quinoa zoals op de verpakking staat maar met een bouillonblokje en blijf goed roeren
  • Snij de avocado door midden, ontpit en snij in plakken
  • Snij de wortel julienne en de tomaatjes in vieren
  • Kook de eieren naar wens

Maak de kommetjes op

  • Schep de quinoa in een kom
  • Voeg de tomaatjes toe de wortel, boontjes en avocado
  • Pel de eieren en snij doormidden
  • Voeg deze ook toe en maak af met een scheutje sojasaus
    Eet smakelijk!

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©