Lees in het recept van Rillettes hoe je de gans bereid tot je het kunt verwerken in deze loempia's

Loempia’s, wie is er niet gek op! Deze loempia’s, gemaakt van wilde ganzenvlees naar het recept van Gerard Walters.

De loempia is Chinees van oorsprong maar wordt tegenwoordig op veel meer continenten gegeten.  Loempia’s worden meestal gegeten als voorgerecht of snack.

In dit recept voor de loempia wordt het ganzenvlees gebruikt dat eerder in het recept van rillette wordt gemaakt.

Anders dan hun tamme aanverwant, is wilde gans een mager stukje vlees. Wilde gans is ook biologisch en een streekproduct, dat maakt het ideaal om er mooie gerechten mee te maken zoals deze loempia.

Deze loempia is ook leuk voor op een borrelplank.

Bereidingswijze

  1. Neem de andere helft van het ganzenvlees en leg dit in een kom of schaal
  2. Blancheer de spitskool en de pompoen beetgaar. Laat de groenten afkoelen.Snij de prei en de taugé fijn. Hak of rasp de gember. Voeg het daarna allemaal samen met het ganzenvlees
  3. Hak de takjes lavas, blaadjes salie, blaadjes koriander en de takjes oregano fijn en voeg dit toe aan het vlees en de groenten
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  5. Neem 2 loempiavellen. Leg hier 2 eetlepels vulling op (het ganzenvlees met de groenten en kruiden) Zorg dat je 3 cm van de rand blijft met de vulling
  6. Bestrijk de randen met ei en vouw de vellen strak dicht
  7. Frituur de loempia’s in ongeveer 5 minuten op 180 graden gaar
Zoetzure groenten
  1. Snij van drie stronkjes bloemkool de roosjes. Blancheer de roosjes in 3 dl licht gezouten water. Doe dit ook met de spitskool en de pompoen
  2. Schep alle groenten uit het water en laat ze afkoelen
  3. Voeg aan het water appelazijn en de honing toe. Roer goed door en proef of het water zoet/zuur is
  4. Snij de zoete puntpaprika in een ruit en de peper zeer fijn. Meng alle groenten door elkaar en giet het zoet zure vocht over de groenten. Laat het geheel afkoelen
Dipsaus
  1. Voor de dipsaus meng de yoghurt, mayonaise, ketchup limoen rasp, rode peper en loempia kruiden goed door elkaar
  2. Maak het bord op met Hollande kropsla, de zoetzure groenten en de loempia. Giet er wat saus bij. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter