Geheim van de chef

Rabarbermousse

Recept: Sasja Spek Fotografie: Aangeleverd

Afgelopen vrijdag was mijn jongste zoon jarig. Mijn schoonzus uit Texel kwam ook op visite en nam heerlijke rabarber mee uit eigen tuin en eieren van hun eigen kippen. Dit nagerecht heb ik ermee gemaakt.

Rabarbermousse

Rabarbermousse kun je als een dessert of nagerecht eten.
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord custard, ei
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenplank
  • keukenmes
  • schone en vetvrije kom
  • mixer
  • Pan

Ingrediënten

  • 1 bos  rabarber (ongeveer 5 stelen)
  • 100 gr  suiker of de helft (naar smaak)
  • 1,5 el  custard
  • 2 medium  eieren

Instructies

  • Verwijder de onderste harde stukken en de resten blad aan de bovenkant, was de rabarber en snijd in kleine stukjes.
  • Kook de rabarber 5 minuten met 2 dl. water. Tot de rabarber zacht is. Wordt het te dik dan iets meer water toevoegen.
  • Los de custard op met een beetje water en roer met een garde door de rabarber. Pas op voor klontjes. Zet de rabarber uit.
  • Splits twee eieren.
  • Eigelen en het grootste gedeelte van de suiker samen schuimig kloppen met de mixer.
  • Eiwitten in een vetvrije kom stijf kloppen met de mixer.
  • De hete rabarber schep voor schep bij eigeel voegen en even door laten koken.
  • Zet uit en schep de eiwitten erdoor.
  • Als de rabarber afgekoeld is, de rest van de suiker erdoor doen.

Notities

Serveer in mooie schaaltjes, met een takje munt of gedroogde munt.

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©