Geheim van de chef

Zomerse salade met vis

Recept: Renée de Feijter Fotografie: Aangeleverd

Een heerlijke frisse salade met drie verschillende soorten vis. Prima als lunch of samen met een stokbroodje als diner.

Zomerse salade met vis

Deze vissalade is prima als lunch of samen met een stokbroodje als diner
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Nederlands
Trefwoord vis
Porties 2 personen

Equipment

  • citroenpers
  • kommetje
  • bolzeef
  • vork
  • Koksmes
  • snijplank
  • theelepel

Ingrediënten

Salade

  • 90 gr gerookte zalm
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 125 gr Makreelfilets in water
  • ½ rode ui
  • 125 gr sla melange mesclun
  • ½ avocado
  • 2 tl mayonaise

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 el citroensap
  • snuf peper en zout

Topping

  • 70 gr zure room
  • 1 tl geraspte mierikswortel uit potje
  • 1 tl citroensap
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Meng de zure room met de mierikswortel en het citroensap. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe. Zet dit apart.
  • Schenk de azijn en het citroensap in een kleine kom, meng dit met een garde en schenk vervolgens één voor één een eetlepel olijfolie toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet ook dit apart.
  • Laat de makreelfilets uitlekken in een bolzeef, pak vervolgens een kom en voeg hier de mayonaise aan toe. Zodra de makreel is uitgelekt voeg je dit toe aan de mayonaise. Trek met een vork de makreel uit elkaar en mix het met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet dit ook apart.
  • Snij de halve ui in dunne ringen en de halve avocado in dunne plakjes
  • Snij de gerookte zalm in dunne lange reepjes.
  • Nu kunnen de borden worden opgemaakt, pak twee platte borden en verdeel hierover de sla melange, de rode ui en de avocado. Schenk vervolgens de dressing over de salades.
  • Met een lepel verdeel je de makreel in het midden over de twee borden. De rivierkreeftjes leg je vervolgens over de rest van de salade heen. De reepjes gerookte zalm leg je daar weer overheen.
  • Tot slot voeg je de topping met een theelepel toe. Verdeel 5 a 6 lepels over de salade.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©