Geheim van de chef

Andijvie ovenschotel met speklapjes

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Deze andijvie ovenschotel is het lekkerst met de restjes andijviestamppot van de vorige dag. Je kunt de andijviestamppot ook speciaal maken om deze te verwerken in deze ovenschotel. Gebruik dan dit recept van andijviestamppot op z’n Italiaans.

Andijvie ovenschotel

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Andijvie, ovenschotel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovenschaal
  • Oven
  • spatel
  • kaasrasp

Ingrediënten

  • restjes andijviestamppot
  • ½ stuk emmentaler kaas
  • ½ zakje belegen kaas of oude kaas
  • 2 speklapjes
  • 1 tl tijm
  • 1 tl majoraan
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 tl olijfolie / of boter
  • ½ andijvie / restjes andijvie

Instructies

Speklapjes

  • Bak de speklapjes gaar
  • Laat de speklapjes afgedekt rusten

Oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Instructies

  • Vet de ovenschaal in met boter of olie
  • Schep de restjes andijviestamppot in de ovenschaal en verdeel over de schaal
  • Verdeel de restjes rauwe andijvie over de ovenschaal
  • Verdeel de twee soorten kaas over de rauwe andijvie
  • Dek daarna met het resterende deel van de stamppot de schaal af
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak deze 10 minuten
  • Haal de ovenschaal uit de oven
  • Snijd de speklapjes in stukjes
  • Verdeel de speklapjes over de ovenschaal
  • Plaats terug in de oven en bak nogmaals 5 minuten in de oven
  • Schep de borden op en eet smakelijk

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©