Geheim van de chef

Zoetzure kip met ananas uit de slowcooker

Recept: Francijna.nl Fotografie: Aangeleverd

Als je weer een hele dag op stap moet dan haal je de slowcooker weer uit de kast. Zo ook een oud recept van mij. Dit was mijn één van mijn eerste recepten op mijn receptenpagina Francijna Cooking Mama toen gewoon op het vuur gemaakt.

Zoetzure kip met ananas

Zoetzure kip met ananas uit de slowcooker. Heb je geen slowcooker dan werkt gewoon in een pan op het vuur ook prima.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Nederlands
Trefwoord kip, rijst
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • Groene snijplank voor de groenten
  • Witte snijplank voor de kip
  • Koksmes
  • Vleesmes
  • Slowcooker of crockpot

Ingrediënten

  • ± 800 Kippendijfilet, in grove blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in grove blokjes
  • 1 klein blikje ananasstukjes, uitgelekt

Saus

  • Sap van ananas
  • 4 el witte wijnazijn
  • 3 el ketchup
  • 1 el sojasaus
  • 3 el chilisaus
  • 2 el gembersaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • snuf zwarte peper uit de molen
  • snufje cayennepeper
  • naar smaak Chilivlokken
  • snuf zout
  • 2 el bloem

Instructies

  • Doe de kippendijen, uien, knoflook, tomaat, paprika en ananasstukjes onder in de pan van de slowcooker en meng goed door.
  • Meng alle ingrediënten voor het sausje goed door elkaar en giet over het kipmengsel in de slowcooker en meng ook weer goed door.
  • Zet de slowcooker 4 uurtjes op low. Lekker met witte rijst.

Notities

Ik kookte s ’morgens de rijst, zodat het goed afkoelde en bakte het voor bij het eten weer even op.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©