Artikel

Wat is een Buddha Bowl?
(En hoe maak je ze?)

Een Buddha Bowl is een kommetje gevuld met hartige granen en gezonde ingrediënten. Maar waar bestaat het uit en hoe maak je zelf een buddha bowl?

Net als de Poke Bowl, is het leuke van de Buddha Bowl dat er geen regels zijn hoe jij ze maakt. Het zijn kleurrijke kommen vol met granen, groenten en proteïnerijke ingrediënten zoals kip, eieren en avocado. Je vult jouw bowl met wat jij lekker vindt.

In een buddha bowl is de basis meestal granen en daar begin je vaak ook mee. Denk aan quinoa, rijst, parelgort, Bulgur, freekeh of couscous.

Vervolgens voeg je de groenten toe. Groenten zoals pompoen, zoete aardappel, uit en broccoli bak je eerst op een bakplaat in de oven. De kikkererwten, spinazie, Romaine sla, voeg je rauw toe maar alleen als jij het lekker vindt 😉

En ook hier voegen we toppings toe. Dat kan gegrilde kip, plakjes avocado, tofu, zacht gekookte ei, kiemgroenten of zeewier zijn. Maar als jij van zoet houdt, dan voeg je amandelen, appel, grapefruit, sinaasappel of een ander soort fruit toe.

Om het af te maken kun je een dressing toevoegen. Afhankelijk van de grote van jouw bowl kun je de dressing ook steeds toevoegen bij het opbouwen van je bowl. Ik gebruik graag sojasaus maar olijfolie of een dressing van limoen, pindakaas of sesamolie kan natuurlijk net zo lekker zijn.

Hier heb ik een vegetarische buddha bowl door Healthy Wanderlust en in dit filmpje leren ze je hoe je een buddha bowl kunt maken.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©