Geheim van de chef

Aubergine uit de oven met rijst

Recept: Simone Lavrijsen Fotografie: Aangeleverd

Voor dit recept heb je niet veel nodig, de smaak van de gegrilde aubergine is genoeg. Je kunt er rijst bij eten en indien gewenst een stukje vlees.

Zelf kies ik graag voor wat brood met kleine tapas zoals zongedroogde tomaten, olijven en aioli en een stukje kippendijfilet.

Aubergine uit de ove

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, Oosters
Trefwoord groenten, ovengerecht
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Ovenschaal
  • snijplank
  • Ovenschaal
  • snijplank
  • Groot mes
  • Knoflookpers
  • koekenpan
  • maatbeker

Ingredi├źnten

  • 1 grote aubergine
  • 75 gr peen julienne
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 50 ml Olijfolie
  • snuf Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (grillstand)
  • Pers de knoflookteen uit en mix met de olijfolie
  • Snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer een halve cm en snijd ze kruislings in maar niet door
  • Leg ze los van elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de knoflook-/olijfolie en vervolgens met peper en zout. Zet in de oven voor 10-15 minuten
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en laat afkoelen, let op want dit kan snel aanbranden
  • Snijd de feta in kleine blokjes, hak de peterselie fijn en zet klaar
  • Kook de rijst of bereid de overige gerechten voor
  • Als de aubergines een mooi gegrild kleurtje hebben, haal het dan uit de oven en garneer met de pijnboompitten en verkruimel de feta erover

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę